Wie is Sanne?

Al meer dan 10 jaar begeleid ik mensen in moeilijke periodes in hun leven. Eerst als maatschappelijk werker, daarna in de rol van coach en nu als coach en therapeut. De mens blijft me fascineren in al zijn facetten en ik heb gemerkt dat mijn kwaliteiten liggen in het op laten bloeien van mensen. Dit opbloeien komt doordat ik ze help, hun ware drijfveren te ontdekken en hun ware kwaliteiten. Dit geeft voldoening en energie voor zowel de coachee, als voor mezelf.

In mijn sessies en trainingen pas ik diverse methodes toe. Mindfulness en meditatie zijn voor mij twee belangrijke manieren van werken. Daarnaast heb ik een 4-jarige HBO studie afgerond tot Zijnsgeoriënteerd therapeut, in deze studie worden gangbare psychologische modellen gecombineerd met spiritualiteit. Deze achtergrond vormt de rode draad in mijn sessies en trainingen.

Het lichaam als instrument

Door echt te luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen heeft, hiernaar te handelen en keuzes te maken vanuit mijn hart, leef ik nu vanuit wie ik ten diepste ben. En dat geeft meer energie, voldoening en levenslust. Wil jij dat ook? Neem dan contact met me op!

Duurzame en blijvende aanpak

Voel jij dat het tijd is voor een duurzame aanpak van jouw moeilijkheden en levensthema’s? Kamp je met een burn-out? Loop je vast in je relatie? Of wil je graag een andere manier vinden om met je boosheid, verdriet, angst of schaamte om te gaan, zonder dat ze je compleet omver blazen? Dan leer ik je graag hoe je ervoor zorgt dat deze moeilijkheden hanteerbaar worden. Samen of in groepsverband gaan we op zoek naar jouw essentie, zodat jij voluit kan leven zoals jij dat wilt.

Een goede klik is goud waard

Door ervaring weet ik hoe belangrijk het is om een klik te hebben met een begeleider. Iemand waarbij je echt jezelf kan en durft te zijn. Dat is dan ook het vertrekpunt van mijn eerste contact met jou: samen ontdekken of die klik er is.

Ervaring

Vanuit een oprechte interesse in mensen startte ik op mijn 18e een opleiding tot Maatschappelijk werker. Na de opleiding begon ik direct met een baan in die sector waar ik bijscholing op diverse vlakken heb gevolgd. Daarnaast volgde ik een Mindfulness training en daar ontdekte ik hoe verfrissend het hier en nu kan zijn. Ik liet me inwijden in Reiki 1 en 2 en ik vervolgde mijn weg middels een Zen-meditatiecursus. Al snel merkte ik een enorm verlangen op, om meer te weten te komen over de verhouding tussen lichaam ziel en geest en ik begon met de opleiding tot Zijnsgeoriënteerd therapeut. Tussentijds heb ik nog een opleiding tot intervisor afgerond. Ik heb dus veel ervaring in het begeleiden en coachen van mensen. Zijnsoriëntatie gaf me het inzicht hoe belangrijk het is om te werken met het moment, met het hier en nu. Ook hoe belangrijk het is om te werken vanuit een liefdevolle, vriendelijke houding naar jezelf: alles is goed en is bedoeld om ons te helpen. Vanuit deze houding vervolg ik nu mijn weg.

Zijnsgeoriënteerde coaching

Zijnsgeoriënteerd betekent letterlijk: georiënteerd op Zijn. Dat kun je in de eerste plaats zien als gericht op wat er nu is. Het doel van mijn begeleiding is om je te leren je te openen voor wat er nu, in dit moment is. Dat vraagt van je, dat je kan accepteren wat er in het ”nu” te ervaren is of dat nu binnenin jou of buiten jou plaatsvindt. In de mate, dat je dat ook echt lukt, ben je in vrede met jezelf en met de situatie en is er geen strijd. Geen strijd met wat er zich voordoet is de belangrijkste voorwaarde om gelukkig te kunnen zijn.

Meditatie en zelfreflectie

De weg naar zelfbegeleiding is een hele cruciale wat mij betreft, d.w.z. dat ik jou zal helpen om jezelf te leren begeleiden. Ik maak daarbij gebruik van het hier en nu en van aanwezige lichaamssensaties die je kan leren (her)kennen. Meditatie en zelfreflectie zijn een belangrijk onderdeel hierin. Een belangrijke vraag daarbij is of jij bereid bent om vanuit toewijding en discipline met jezelf aan de slag te gaan?